Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι.

Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών.

tsipouraki-mydia

Υλικά

1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα ώριμη, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη
καυτερή πιπεριά προαιρετικά
1 κόκκινη πιπεριά
φέτες, ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
250 γρ. μύδια καθαρισμένα, φρέσκα
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
λίγη ρίγανη για το σερβίρισμα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Σοτάρουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τις πιπερίτσες, τις φέτες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε κατά βούληση και σβήνουμε με το κρασί.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η φέτα και να πήξει η σάλτσα, σαν χυλός. Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως πασπαλίζοντας με ρίγανη και μαϊντανό. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον φέτα αφού σερβίρουμε το σαγανάκι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here