cocktails-tsipouraki

Το ταπεινό μας εθνικό προϊόν, το απόσταγμα του λαού μας, σύντομα θα φιγουράρει στα μεγαλύτερα μπαρ της Ευρώπης, δίνοντας μια διαφορετική γευστική νότα στους απανταχού θαμώνες τους. Θα σταθεί με το κεφάλι ψηλά γεμάτο περηφάνια όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα και θα αντιμετωπίσει στα ίσα, Ρώσους, Σκοτσέζους, Ιρλανδούς και όποιον άλλο αμφισβητήσει την γευστική του κυριαρχία. Στη δύσκολη μάχη, ο κρόκος Κοζάνης το Μοσχάτο Σάμου, το κουμ – κουάτ απο την λατρεμένη Κέρκυρα, η Μαυροδάφνη Πατρών, το πορτοκάλι και το ταπεινό μας λεμόνι στέκονται συμμαχικά δίπλα του στο ίδιο ποτήρι.

man-tsipouraki

Σε ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε λίγους κόκκους κρόκου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πάγο.

Το ποτό παίρνει ένα έντονο κίτρινο χρώμα και εμπλουτίζεται με το χαρακτηριστικό άρωμα του κρόκου.

 

mare nostrum:

2 δόσεις κρασί «Μοσχάτος Σάμου»

1 δόση τσίπουρο 40% ή τσικουδιά

1 δόση χυμός πορτοκάλι

1 κουταλάκι λικέρ κουμ – κουάτ

4-5 σταγόνες λεμόνι

Χτυπάμε στο σεϊκερ και σερβίρουμε με πάγο και φέτα πορτοκάλι.

 

porfyra:

3 δόσεις κρασί «Μαυροδάφνη Πατρών»

1 δόση τσίπουρο 40% ή τσικουδιά

2/3 δόσης χυμός λεμόνι.

Χτυπάμε στο σεϊκερ και σερβίρουμε με πάγο και φέτα λεμόνι.

Στην υγειά μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here