Ένα εξαιρετικό ορεκτικό για τσιπουράκι, ρακί και ούζο.

Τα τσιτσίραυλα μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε διάφορες σαλάτες π.χ στην χωριάτικη.

Τα βλαστάρια αγριοφυστικιάς τα μαζεύουμε τον Απρίλη, πριν το Πάσχα, από διάφορα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Βρίσκουμε αρκετά, στο Πήλιο. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!

tsitsirabla-tsipouraki

Υλικά

  1. μερικά βλαστάρια από αγριοφυστικιά
  2. άλμη
  3. λίγο ξίδι
  4. φρέσκο σκόρδο και μάραθο

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα βλαστάρια.

  2. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα βλαστάρια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά (δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ).

  3. Τα τοποθετούμε σε στρώσεις, σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, εναλλάξ με μίγμα ψιλοκομμένου σκόρδου και ψιλικομμένου μάραθου. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σκόρδο και μάραθο.

  4. Προσθέτουμε την άλμη και φροντίζουμε να υπάρχει κενό «2 οριζόντιων δαχτύλων» από το στόμιο του βάζου.

  5. Συμπληρώνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κλείνουμε το βάζο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here